18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Zapomenuté heslo › Švestkové zelí

Název Množství a jednotka
červené zelí 0,7 litru
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
studená voda 1 - 2 dl
brambora 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okapané zelí, mírně podlijeme a 10 minut dusíme. Přidáme švestkovou marmeládu, nastrouhanou oloupanou bramboru, okořeníme, osolíme a dusíme dalších 10 - 15 minut. Během dušení zelí promícháváme. Pokud je třeba dochutíme zelí soli a pepřem.


 


RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...